Dogodki v maju

objavljeno: 16. apr. 2012, 12:53 avtor: Doma Napoljani   [ posodobljeno 3. sep. 2012, 21:43 ]
 • v petek 4.maja: razstava fotografij- Foto utrinki na Sorškem polju. Na otvoritvi razstave ob 18h, nam bo     zbiralka ljudske dediščine Dušica Kunaver, povedala marsikaj zanimivega  iz življenja  naših dedov. Vedeti moramo, da je bogastvo naše ljudske dediščine  dragocena dota nam in našim vnukom za prihodnost. 
 • v petek 11.maja od 10h-18h: razstava fotografij- Foto utrinki na Sorškem polju.
 • v petek 17.maja od 10h-18h: razstava fotografij- Foto utrinki na Sorškem polju.
 • v nedeljo 20.maja ob 15h, na družabnem srečanju nam bo predavala Sanja Lončar:  Hrana, ki uničuje in hrana, ki zdravi (prispevek 5EUR). Več o tem na strani www.sorskopolje.si. Po predavanju  bo sledilo druženje, ki ga bomo popestrili s kulturnim programom (mešani oktet Lipa, harmonikaš), z ekološko tržnico, s predstavitvijo domačih obrti, rokodelstva in ročnih spretnosti.Ob tem še posebej vabimo vse rokodelce iz območja Sorškega polja in okolice,  ki želite predstaviti svojo domačo obrt. Javite se nam do 10.5.  na e-mail: info@napoljani.si ali gsm 040 354 108.
 • v soboto 26.maja od 9h-12h, predavanje: Naša dediščina – zakladnica turizma. Turizem sestavljajo naravne lepote in kulturna dediščina – obojega  ima naša dežela na pretek, le poznati  moramo vse te dragocenosti in se jih  zavedati. Program:
  - Slovenske ljudske pripovedi  kot ljudska kronika   
  - Letni  načrt o vključevanju ljudske dediščine v turistično ponudbo
  - Ljudska pesem  - ljudsko petje
  - Predstavitev etno-pisem (novost v naši turistični ponudbi), ki prinašajo krajevne ljudske pripovedi, šege in  obrti. Vzorci etno-pisem bodo na ogled, možno pa bo naročiti etno pismo za posamezne kraje.
  - Ljudsko izročilo ni dediščina iz preteklosti, ampak dota za prihodnost.  
  Zanimivo bo za  vse turistične delavce, turistične  kmetije in vse, ki bi želeli dopolniti  svoje znanje o ljudski dediščini naše dežele. Prosimo za predhodno najavo na e-mail: info@napoljani.si  ali gsm 040 354 108

         Prav vsi lepo vabljeni, veseli bomo vašega odziva! Breda in Marko

Comments