V maju vabimo

objavljeno: 8. maj 2013, 09:08 avtor: Doma Napoljani   [ posodobljeno 8. maj 2013, 09:32 ]
Z veseljem vam sporočamo, da se bo v mesecu maju in juniju  na naši domačiji  zvrstila vrsta zanimivih dogodkov, ki jih prirejamo v okviru  TVU - TEDNA VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA.

PROGRAM ZA MAJ 2013

Domačija NA POLJANI  v mesecu maju pripravlja naslednje  dogodke:

Razstava herbarija - RASTLINE NA POLJANI. Pripravili smo jo z namenom, da prikažemo, kako lahko s poznavanjem  raznolikosti rastlin v našem vrtu prispevamo k trajnostnemu odnosu do narave.  Razstava bo na ogled do 31. maja.

Nedelja, 5. maj, ob 16. uri -  delavnica: V sožitju z naravo v tretjem življenjskem obdobju Z Marinko Jenko  si bomo med seboj izmenjali izkušnje, si ogledali herbarij in se podprli z dobrotami, ki jih v tem času lahko naberemo na  vrtu.

Sobota, 11. maj, od 10. do 13. ure -  delavnica: Z mladimi spoznavamo rastline in ustvarjamo herbarij.  Breda Frelih nam bo predstavila nekaj čajev, začimb, dišavnic in njihovo uporabo v našem vsakdanu.

Sobota, 18. maj, od 10. do 13. ure -  predstavitev: Trajnostni odnos do narave. Z Markom Frelihom se bomo pogovarjali o odnosu do vode, gozda…, nekoč in danes in predvsem o tem, kako  si ob spoštovanju  narave lahko poenostavimo sodobno življenje.

Sobota, 25. maj, od 10. do 13. ure -  delavnica:  Mladi mizar. Skupaj z Markom Frelihom, bomo spoznavali  mizarsko delavnico, okvirjali slike  in barvali lesene okvirje.

Udeleženci bodo ob delavnicah  dobili ves potreben material. V imenu  Tedna vseživljenjskega učenja bodo  dobili tudi  drobno darilo.

Istočasno vabimo na srečanja, ki jih bosta  na naši domačiji v okviru TVU, pripravila Društvo Naše korenine in Dušica Kunaver. Te njihove  prireditve se prepletajo in dopolnjujejo z našimi dogodki.


V organizaciji Društva Naše korenine, bomo na naši domačiji imeli v maju naslednje štiri  delavnice za otroke in starše:

Sobota  11. maj 2013  od 10. do 13 ure -  mentorica  Mojca Razbornik  

Izdelovanje pastirskih  piščali in ladjic  

Pletemo in kvačkamo

Ves potreben material bodo udeleženci dobili na  delavnici.

 Sobota  25. maj. 2013  od 10. do 13 ure- mentorica Mojca Razbornik

Stare slovenske ljudske otroške igre  in

Pripravljamo stare slovenske ljudske jedi

Ves potreben material bodo udeleženci dobili na  delavnici.

 

Dušica Kunaver bo imela v mesecu maju na naši kmetiji naslednje dejavnosti:

Sobota, 18. maja od 10. do 13. ure

Pripovedi - Voda v slovenski ljudski dediščini  - pripovedi, pesmi, reki, šege....       

Delavnica Učim se učiti (v cilju znanje za zaposlovanje) Kot vzorec poenostavljenega učenja, bodo udeleženci dobili   »plonk listek«  -   Temelji angleške slovnice.

 

Vsi udeleženci srečanj  Na Poljani  bodo v imenu Tedna vseživljenjskega učenja dobili drobno darilce.

Prijazno vabljeni na vse  dogodke na naši domačiji!


Comments