█Dobrodošli
 █Lokacija in cenik  █Galerija  Camperstop
Na poljano vabimo vse, ki si želite doživetij z naravo. V svojem okolju ohranjamo podeželski stil, kjer vam nudimo domačnost, zasebnost…, kot tudi  nakup dobrot, spominkov, osebnih ali poslovnih daril. Od domačije do srednjeveškega mesta Škofje Loke, Kranja ali glavnega mesta Ljubljane je samo 5 do 15 minut vožnje, prav tako do letališča Jožeta Pučnika, kamor vas lahko pridemo iskat.Na voljo imamo prostor za prireditve (več v stranski vrstici prireditve), prostor za kampiranje, za postavitev šotorov,  eno dvoposteljno in dve triposteljni sobi,  ki so opremljene z restavriranim pohištvom, internetom in  kopalnico. V  triposteljnih sobah imamo eno posteljo za dve osebi in dve postelji za eno osebo. Za zajtrk vam nudimo doma pridelano hrano  in druge dobrote okoliških kmetij. Odlična lokacija za počitek,  je lahko izhodišče za izlete po Sloveniji in spoznavanje njenih zanimivosti.

Namestitev: prihod od 13:00 dalje, odhod do 11:00.

Rezervacije za sobe email: rooms@napoljani.si, ostalo email: info@napoljani.si  ali gsm. 00386 (0)40 354 108, tel.00386 (0)4 250 59 60.
Na domačiji, v delavnici in še posebej na  vrtu je dela vedno dovolj. Opravljamo ga z veseljem, pri tem nam pomagajo tudi otroci, ki skozi igro pridobivajo pravi odnos do dela. Namesto, da posedajo pred ekrani, skušamo dela opraviti  na zanimiv, igriv in tradicionalno domač način. Ob spravilu sena nastajajo obzidja, ob pobiranju kamenja se pod skalo znajde kak zaklad, štetja se naučimo s pobiranjem hroščev… Tako imajo tudi otroci svoj vrtiček, ob zalivanju vrta blatno kopel, v delavnici pa svoj »ponk« (delovno mizo).
Naj vam izvirnost polepša vaš dom.

V mizarski delavnici nastajajo leseni izdelki, ki so sodobna interpretacija naše kulturne dediščine s poudarkom na slovenskem etnološkem izročilu. Svoj dom si lahko polepšate z unikatnim izdelkom, s sliko ali čipko v primernem okvirju, ki se lahko vključi v vsak, tudi moderno in minimalistično urejen prostor.  

Dobrote iz vrta v košaro, za vse nas in za naravo!

Na vrtu pridelujemo sadje, zelenjavo, jagode, rože, čaje, zelišča,  ki jih tudi  sušimo na zračnem podstrešju, oziroma ob peki kruha. Poleg doma pridelane zelenjave, sokov, marmelad…, vam nudimo hrano iz drugih kmetij.

Zakaj iz vrta v košaro?

Z naravo želimo sodelovati, ne pa se z njo bojevati. Dokazani škodljivi vplivi umetnih gnojil, pesticidov, konzervansov na naše zdravje, so nas vzpodbudili k ponudbi hrane, ki vam poleg občutka sitosti, dejansko nudijo okusnost in  prehransko vrednost. Z lokalno samooskrbo, s svežo hrano za vse nas in za naravo, lahko bistveno prispevamo k odpravi vzrokov in ne posledic. Ekologično je, da odpade ves transport, odvečna embalaža, konzervansi...

Slovenija je z  vodnim bogastvom,  gozdom,  s svojo pokrajinsko raznolikostjo, en sam biotski vrt. Monokulture in tržni boj za večje količine rušijo naravna ravnovesja, hkrati pa povzročajo slabo kakovost hrane. Dovolj je, da naravo le nekoliko usmerjamo in ji s svojo raznolikostjo pustimo delovati po svoje.